Kiegészítő vízkezelési lehetőségeink

Lúgosító-Ásványianyag-visszapotló egység, UV lámpa

Lugosító egység

Az AQUA Míra által forgalmazott lúgosító egység a tisztavíz általánosan mérhető PH 6,5-7 semleges, enyhén savas mértékét mozdítja lúgos irányba. A lúgosító egységen áthaladó víz a magnézium-oxiddal és Turmalinnal érintkezve lúgos kémhatásúvá válik, ezáltal a PH értéke 8-9 értékre változik. A lúgos víz fogyasztása előtt javasoljuk, hogy konzultáljon szakemberrel, hogy alkati sajátosságai figyelembevételével történjék a kezelt tisztavíz adagolása, – a legoptimálisabb egyensúlyi állapot elérése érdekében.

A lúgosító modul összetevői és jellemzői:

  • 0,22 gr/l Turmalinkristály
  • 0,1 gr/l Corosex (magnézium-oxid koncentrált formában)
  • Mainfanstone (semleges szűrőanyag)

A patron 3000 liter víz lúgosítására elegendő, cseréje háztartási készülékeknél évente szükséges.
Ajánlatos a modul alkalmazása esetében kétállású csap használata, hogy lehetőség nyíljon a tisztavíz és a lúgosvíz közötti szabad választhatóságra.

Ásványianyag-visszapótló

Az ásványianyag-visszapótló modulunk azok számára jelent kielégítő és tökéletes megoldást, kiknek a tökéletesen tiszta és megszűrt víz ízélménye idegen, s túlságosan jellegtelennek tűnő. Ez a tisztavíz utókezelési eljárás 100%-ban megtartja a fordított ozmózis elven nyert víz tiszta tökéletességét, s az ásványianyag pótlás nem az előszűrt víz visszakeverésével történik, hiszen az jelentősen lerontaná a már megtisztított víz minőségi jellemzőit. Azok számára is megoldást kínál az ásványianyag-visszapótló modulunk, akik szükségesnek és elengedhetetlennek ítélik a csapvízben oldott szervetlen ásványokat, ugyanakkor nemkívánatosnak tartják a vízben oldott vegyianyagok, hormonok, gyógyszermaradványok, stb… jelenlétét.

Az ásványianyag-visszapotló modul összetevői és jellemzői:

  • 32 % Magnézium-oxid
  • 2 % Magnézium-karbonát
  • 63 % Kalcium-karbonát

A patron 3000 liter víz ásványi anyag pótlására elegendő.
A modul cseréje háztartási készülékeknél évente szükséges.
Ajánlatos a modul alkalmazása esetében kétállású csap használata, hogy lehetőség nyíljon a tiszta víz és az ásványvíz’ közötti szabad választhatóságra.

UV lámpa

Az UV lámpával történő kiegészítő vízkezelés a vízben lévő mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok) elpusztítására irányul.
Az átfolyós rendszerű fordított ozmózis elven működő berendezések, amelyeket az AQUA MIRA forgalmaz, nélkülözhetik az UV lámpával történő vízkezelést, hiszen a mikroorganizmusok nem jutnak át a membránok szűrőrendszerein, és átfolyós rendszerük okán nincsenek kitéve a pangó víz jelenlétének sem. Az UV lámpa a kútvíz tisztításakor elengedhetetlen tartozék a vízkezelési folyamatban. Ajánlható azoknak is, akik szeretik túlbiztosítani a víztisztítási eljárást, s a dupla biztonság jegyében UV védelemmel is támogatnák a vízkezelési folyamatot.

Műszaki adatok:
Áramfelvétel: 6W vagy 12 W
Lámpa élettartama: ~ 8000óra
4 pólusú fénycsővel