Amerikai mérések szerint…

Amerika téved a magyar ivóvíz ügyében

Az amerikai hatóságok szerint forralva fogyasztható csak a magyar víz. Ez nem igaz, a magyar ivóvíz megfelel az EU-s előírásoknak, de mégis fennáll a mérgezés veszélye. Hogyan lehetséges ez?
Felkavarta az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) jelentése az állóvizet, az amerikai hatóság nem javasolta fogyasztásra a magyar csapvizet. A különböző magyar hatóságok nagy hangon tiltakoznak, és egyeztetéseket kérnek a Külügyminisztériumtól.

Az ivóvíz az ország 95 százalékán kiváló minőségű, mikrobiológiai szempontból minden településen fogyasztható, mondta az Emmi a VG.hunak, kémiai szempontból pedig az arzénes víz okoz gondot még 29 településen az országban. Európában az arzénos vizünkkel, bármennyire próbálja is az Emmi csökkenteni a jelentőségét, azonban csak a középmezőnyben vagyunk, vagyis az Európai Bizottság jelentése alapján a vizünk kémiai paraméterei kevésbé felelnek meg az előírásoknak annál, mint ahogyan mi azt gondolnánk.

Az amerikaiak túlzottan sok aggodalommal élnek, számtalan védőoltást javasolnak és fölöslegesen szigorú figyelmet javasolnak a magyar ételeket és italokat, a vizet illetően.

 

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20170731_A_nagy_magyar_rejtely_jo_minosegu_az_ivoviz_de_nem_mindig_tiszta

You may also like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük